Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje određuju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke, povrata i reklamacije proizvoda ponuđenih na našim stranicama.

– Prodavatelj (Isporučitelj) je Ideja d.o.o. (Janka Polić Kamova 103, 51000 Rijeka, OIB: 58724835598, tel: 051 436 255, e-mail: ideja@ideja.hr)

– Kupac (potrošač) robe posjetitelj je webshopa koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati po ponudi (virmanom (uplatnicom), net bankingom) ili prilikom pouzeća.

– Izražene su cijene maloprodajne s PDV-om.

– Valuta je hrvatska kuna (kn).

Obilježja proizvoda

Glavna obilježja: proizvodi su prikazani tekstom i fotografijama, a podaci o istima sačinjeni temeljem baze podataka Prodavatelja.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.ideja.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.ideja.hr Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor (korigirati narudžbu).

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.ideja.hr, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod raspoloživ, dogovoriti novi rok isporuke po potrebi, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. U slučaju potpune nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, Prodavatelj će izvršiti povrat svih sredstava.

Narudžba i dostava

Narudžbe je moguće izvršiti internetom u bilo koje doba dana ili noći, dakle svakoga dana od 0 do 24 sata. Proizvode iz našeg web shopa dostavljamo putem pouzdane dostavne službe. Ljubazno vas molimo da prilikom registracije unesete svoj broj mobitela kako biste primili SMS obavijest s očekivanim vremenom dostave i kako bi vas dostavljač, prema potrebi mogao kontaktirati i dogovoriti s vama vrijeme dostave.

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak – petak) bit će odmah obrađene, a pošiljka će biti dostavljena u najkraćem mogućem roku. Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i državnim blagdanima prikup pošiljke će biti organiziran prvi sljedeći radni dan, a pošiljka će biti dostavljena u najkraćem mogućem roku nakon prikupa.

Trošak dostave bit će prikazan na vašoj narudžbi i računu.

U slučaju da odabrani proizvod trenutno nemamo na zalihi, kontaktirat ćemo vas i dogovoriti želite li narudžbu otkazati u cijelosti, djelomično otkazati ili pričekati da proizvod dođe na zalihu.

Potrošački prigovori

Vaše prigovore kao i prijedloge, pohvale i pitanja možete uputiti: poštom na adresu Ideja d.o.o., Janka Polić Kamova 103, 51000 Rijeka; na e-mail: ideja@ideja.hr ili predati u našim prostorima.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

U slučaju korištenja prava na jednostrani raskid ugovora potrošač/kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. 41/14., 110/15., 14/19.) na odnose između potrošača i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Vaša košarica je prazna.