Vaša privatnost

Vaša privatnost nam je važna. Želimo da se kod nas osjećate sigurno te postupamo u skladu s tim i zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novoj europskoj Općoj uredbi o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava.

Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

ideja d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici ideja d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Svrha obrade podataka

Možete biti sigurni: Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora te isključivo za vlastiti marketing i ostvarenje drugih legitimnih interesa za poboljšanje našeg poslovanja, kao i radi poštivanja naših pravnih obveza. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe.

Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

Kontakt podaci voditelja obrade

Ideja d.o.o.
J.P. Kamova 103,
51000, Rijeka
Tel: 051 436 255
E-pošta: ideja@ideja.hr

Koje podatke prikupljamo?

Vaše osobne podatke pohranjujemo kada postavite neki upit, zatražite ponudu ili sklopite ugovor (kupnja, usluge, online narudžba, online korisnički profil) u našoj maloprodajnoj trgovini ili webshopu. Ovisno o vrsti zahtjeva ili ugovora, može se raditi o sljedećim podacima:

 • Ime i prezime
 • Adresa (stanovanja i/ili dostave)
 • OIB
 • Adresa e-pošte
 • Broj telefona / faksa
 • Roba / usluga
 • Bankovni podaci

Ove podatke obrađujemo u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama i ispunjenja ostalih Vaših zahtjeva. Podaci se također obrađuju na temelju naših legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu. Podaci su dostupni samo onim djelatnicima u našoj maloprodajnoj trgovini, webshopu i korisničkoj podršci koji su nužni za obavljanje posla, kako bismo Vam pružili ugovorene usluge i podršku.

Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno Vaše ime, prezime i adresa, kako bismo Vas mogli identificirati. Za izdavanje ponude u svrhu ugovaranja potrošačkih kredita, kao i za izdavanje R1 računa obrtnicima i nositeljima samostalne djelatnosti, potreban nam je OIB. Kontakt podatke (npr. adresa e-pošte) prikupljamo za ispunjenje Vaših zahtjeva (npr. slanje ponude na Vaš zahtjev, potvrda webshop narudžbe) i izvršenje ugovora (npr. adresa dostave, broj telefona za kontakt). Ovisno o načinu plaćanja, možemo obrađivati i bankovne podatke.

Svi gore navedeni podaci prikupljaju se kao nužni te bez njih nije moguće sklapanje i ispunjenje ugovora i izvršenje Vaših zahtjeva.

Vođenje baze podataka  kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa Ideje d.o.o. za poboljšanje efikasnosti poslovanja i kvalitete usluge, a uz to nam olakšava usklađivanje s propisima o zaštiti osobnih podataka vezano za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i Vaše interese, jer kroz razmjenu i dostupnost podataka u našim centrima i odjelima, omogućili smo Vam:

 • Reklamacije i povrate
 • Zamjenu robe u sklopu jamstva
 • Razne načine plaćanja
 • Rezervaciju i preuzimanje artikala
 • Povrat sredstava
 • Naša korisnička podrška stoji Vam na raspolaganju za sve upite i reklamacije, kao i za informacije i savjete.

Dostava proizvoda

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, prosljeđujemo našem partneru za logistiku kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki, sukladno našim uputama.

Kolačići i web analitika

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke (npr. košarica, navigacija) i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo za poboljšanje kvalitete i sadržaja ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Detaljne informacije o uporabi kolačića na našem web mjestu možete pronaći na kartici Uporaba kolačića, koja je sastavni dio ove izjave o zaštiti podataka.

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. Sukladno ugovoru s nama, Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti (“Privacy Shield”) programu suradnje između Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD-a), Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je:

Google LLC
1600 Amphitheatre Pkwy
Mountain View, California 94043, USA

Izravni marketing i obavijesti

Izravni marketing je oblik informiranja i oglašavanja kojim se obraćamo direktno našem kupcu raznim kanalima, npr. poštom ili e-poštom, kao i potencijalnom kupcu koji je prethodno iskazao interes za naše proizvode ili usluge.

Ovisno o tome o kojem kanalu izravnog marketinga se radi, obradu Vaših podataka temeljimo ili na Vašoj privoli ili na našem legitimnom poslovnom interesu, u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Osim u svrhe izravnog marketinga, svim našim kupcima i korisnicima po potrebi šaljemo obavijesti e-poštom u obliku newslettera o važnim promjenama u našem poslovanju (npr. izmjenama u jamstvima ili uvjetima poslovanja). Slanje obavijesti pomaže ispunjavanju naših zakonskih i/ili ugovornih obveza prema našim kupcima i korisnicima, te se temelji na našem legitimnom interesu da ih na odgovarajući način obavijestimo o važnim promjenama u našem poslovanju koje ih se mogu ticati.

U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu Vaših podataka za pojedini ili sve kanale našeg izravnog marketinga, kao i za slanje obavijesti. Prigovor se može poslati na naš e-mai: ideja@ideja.hr ili fizičkim slanjem na adresu J.P. Kamova 103, 51000, Rijeka. U slučaju newslettera prigovor se može istaknuti i klikom na poveznicu za odjavu u newsletteru kojeg ste dobili od nas, čime se izražava prigovor na dobivanje te određene vrste newslettera.

Za isporuke newslettera, kao i za upravljanje listama primatelja i evidenciju prigovora (tj. odjava), Ideja d.o.o. koristi Mailchimp platformu i usluge društva “The Rocket Science Group, LLC” iz SAD-a, koje je sukladno ugovoru izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno svom članstvu u “Privacy Shield” programu suradnje između EU i SAD-a. Davatelj usluge je:

The Rocket Science Group LLC
675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 500
Atlanta, Georgia 30308, USA